Samarbejdet om en grønnere fremtid

Siden starten af 2019 har vi i Lidl haft et samarbejde med den almennyttige organisation Plant et Træ om bl.a. at plante 100 træer for hver ny butik, som vi åbner i Danmark. Det betyder, at vi hvert år vil plante over tusinde træeri den danske natur. De første 2.000 træer er allerede blevet plantet. Formålet med samarbejdet er udover at plante en masse nye flotte træer, at skabe opmærksomhed om træers vilkår og positive miljøpåvirkning. Derudover støtter vi sammen med Plant et Træ op om Aarhus kommunes målsætning om at plante 10.000 træer inden 2025.

Også i juletiden ser vi en god mulighed for at sætte fokus på Plant et Træ. Derfor kunne man i december 2019 købe et juletræ i potte i alle vores butikker, som vi opfordrede folk til at plante i haven efter brug. For hvert solgt træ donerede vi 1 kr. til Plant et Træ. På den måde kunne vores kunder få en mere bæredygtig juletradition, samtidig med at de støttede Plant et Træs fantastiske arbejde.

Træer er vigtige for fremtiden. Derfor glæder vi os til forsat at samarbejde med Plant et Træ, og derigennem bidrage til oplysning omkring træer og deres vigtighed for klima og miljø.

 

 

 

Jens Døssing, Landsformand i Plant et Træ, Mads T. Nielsen, CPMO i Lidl,
Lærke Skaksen, Head of CSR i Lidl, Dirk Fust, CEO i Lidl Danmark og Bünyamin
Simsek, Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune,
er samlet for at prøve kræfter med spaden og plante et par træer selv.

Plant et Træ

Plant et Træ er en almennyttig organisation, som arbejder for at øge kendskabet til træerne og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst. Træer er levende vækster, der hele tiden forandrer sig i en balance mellem rod, stamme og krone.

Hos Plant et Træ er der især fokus på, at de mindste også lærer om træer og får glæde af træernes gode egenskaber. Plant et Træ har leveret ca. 350 gratis frugtplantager til daginstitutioner, og yderligere 370 står på venteliste. Plantningen gøres ofte til en festdag, hvor både børn og voksne deltager i plantningen af frugtplantagen, og samtidig lærer om de forskellige træer i Danmark.

Børn og unge får igennem Plant et Træs aktiviteter en bedre forståelse for naturen og træernes rolle. Plant et Træ har blandt andet plantet en lang række undervisningsskove, hvor skoleklasser kan tage på udflugt og se mere end 50 træarter, og dermed lære om naturen i naturen.

Du kan læse mere om Plant et Træs gode arbejde her

Brochure