Lidl PR foto

Sammen mindsker vi madspild

Lidl PR foto

Madspild har store miljømæssige konsekvenser. I Lidl har det derfor høj prioritet at tage del i kampen mod madspild. Vi støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, og har i den forbindelse forpligtet os til at mindske vores madspild med 50 % inden år 2030.

For at opnå vores målsætning, har vi foretaget forskellige initiativer, som alle er med til at reducere vores madspild. Disse initiativer inkluderer blandt andet:

  • Vi sætter priserne ned med 30 % på varer med kort holdbarhed.
  • Vi har altid enkeltstykstilbud på friskvarer med enkelte undtagelser og undgår dermed påtvungen mængderabat.
  • Vi regulerer dagligt vores bestillinger af varer.
  • Vores bake off bliver nedsat med 50 % en halv time inden lukketid.  

Sådan undgår du madspild

En tredjedel af det totale madspild sker i de danske hjem. Derfor er det en god idé som forbruger at være opmærksom på, hvordan du kan bidrage til at mindske madspild i din dagligdag. Vi har samlet nogle tips til inspiration.

Lav en ugentlig madplan

#1

Tjek køleskab og fryser, inden du handler

#2

Tjek om varen har nået sidste anvendelsesdato eller mindst holdbar til

#3

Lav mad til flere dage

#4

Frys overskydende mad ned

#5

Undgå at handle ind på tom mave

#6

Brug dine madrester i andre retter, fx gryderetter eller salater

#7

Hav en restedag en gang om ugen

#8

Det kan godt betale sig at investere i gode bøtter til opbevaring af rester

#9

I Lidl samarbejder vi med NGO’er som også har fokus på at bekæmpe madspild. Vi arbejder blandt andre sammen med Too Good To Go og Blå Kors Danmark om at bekæmpe madspild.