Hjernesagens julekalender

Hjernesagen har som noget nyt i år lanceret en digital julekalender, der indeholder sjove spil og quizzer. I løbet af julekalenderens 24 låger vil du og din familie lære om hjernen gennem hjernevridere og andre små sjove spil. Igennem julekalenderen vil du møde Hjernesagens husnisse, Pondus, der har hørt meget om hjernen, men er i tvivl om præcis hvordan den fungerer. Sammen vil i lære om den fysiske hjerne, den sunde hjerne, huske hjernen og hvordan du holder din hjerne skarp.

Julekalenderen er tiltænkt børn i alderen 7-12 år sammen med deres forældre eller bedsteforældre.

Måske du kender kampagnen Red Hjernen: Stræk, Snak, Smil. To af omhandler kampagnen og er lavet af Dansk Råd for Genoplivning. Materiale er i lågerne den 19. december og den 20. december.

Få adgang til julekalenderen ved at sende en SMS med teksten hjernesagen til 1919 og støt med 25 kr. Så modtager du automatisk link til julekalenderen til din telefon.

Du kan læse mere om Hjernesagens julekalender på vores mælkekartoner eller på Hjernesagens hjemmeside her

Lidl og Hjernesagen sætter fokus på sundhed

Lidl og Hjernesagen

Vidste du, at 12.000 danskere hvert år bliver ramt af en blodprop eller blødning i hjernen, og at halvdelen af de ramte får varige mén, mens en fjerdedel bliver helt afhængige af andres hjælp i hverdagen?1 Statistikken fra Hjernesagen taler sit tydelige sprog: Skader på hjernen skal tages alvorligt.

Hjernesagen understreger, at livsstil, herunder mad- og motionsvaner har betydning for helbredet og dermed risikoen for at blive ramt af en blodprop eller en blødning i hjernen. Men hvordan passer vi bedst på vores hjerner, og hvad skal vi være opmærksomme på, når det kommer til valget af fødevarer og vores madvaner? Det er blandt andet disse spørgsmål, som Hjernesagen vil rådgive os i, efter vi og Hjernesagen har indgået et treårigt samarbejde.

Vi vil øge antallet af produkter med Nøglehulsmærket og samtidig også fokusere mere på reduktion af salt og sukker i vores produkter. I den forbindelse vil Hjernesagen agere vores sundhedspartner, som vi kan sparre med i forhold til, hvad der er sundt for vores helbred og vores hjerne.

Om Hjernesagen

Hjernesagen

Hjernesagen er en privat, landsdækkende forening, der har til formål at sikre bedre vilkår for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende, samt arbejder for at forebygge apopleksi og fremme sunde hjerner. Hjernesagen er en forening for alle med interesse for hjernen, og vores medlemskreds og støtter omfatter både mennesker med apopleksi, deres pårørende, fagfolk på apopleksiområdet og mennesker, som sympatiserer med sagen.

Læs mere om Hjernesagen her

Fakta om blodpropper og blødninger i hjernen

Hvad kan du gøre for at sænke risikoen for hjerneskader?

  • Pas på dit blodtryk – en sund livsstil forebygger forhøjet blodtryk
  • Spis mindre salt – brug krydderier i stedet for salt, og spis ikke for mange forarbejdede fødevarer
  • Dyrk motion – lidt motion er bedre end ingen motion
  • Undgå rygning – et rygestop kan nedsætte forhøjet blodtryk
  • Vær opmærksom på hjerteflimmer – vær opmærksom og reager på hjertebanken, åndenød og træthed
  • Begræns dit alkoholindtag – følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  • Pas på dit kolesteroltal – sænk dit kolesteroltal ved at skifte til en mere fedtfattig kost