Vi sætter skub i landsdækkende affaldsindsamling til World Cleanup Day 2020

For andet år i træk er Lidl hovedsponsor ved World Cleanup Day – et initiativ hvor der sidste år blev indsamlet mere end 11,5 ton skrald i Danmark. Alle danskere inviteres til at deltage i den verdensomspændende skraldeindsamling, som i Danmark bliver organiseret af ungdomsnetværket JCI.

Udstyret med pose, handske, tang, egen maske og godt humør, kan frivillige – børn som voksne – gå på jagt efter affald i seks danske byer. Blandt andre Thy, Slagelse, Viborg, Horsens, Ringkøbing-Skjern og Køgebugt.

Lidl sørger for forplejning til alle, der har lyst til at bruge et par timer af deres lørdag i den gode sags tjeneste.

Vil du vide mere om World Cleanup Day og måske deltage på selve dagen?

Læs mere og følg med på:

Video

Sådan så det ud, da vi i 2019 afholdte World Cleanup Day i samarbejde med JCI Danmark.

I 2020 løber World Cleanup Day af stablen lørdag d. 19. september.

Følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer om aktivteterne i 2020.

Ses vi?

OM WORLD CLEANUP DAY

World Cleanup Day

Ideen til World Cleanup Day opstod i Estland i 2008, hvor 50.000 mennesker deltog. I 2019 omfattede projektet 21,2 millioner frivillige fordelt på 180 lande, og i 2020 håber man på endnu flere deltagere. Alene i Danmark blev der fjernet 11,5 ton affald fra naturen.

Vores samarbejdspartner, Plastic Change, er engageret i World Cleanup Day. Plastic Change samler informationer om de mange forskellige initiativer på dagen, så danskerne kan se, hvad der sker i deres lokalområde. Og ligesom os ønsker Plastic Change at mobilisere den danske befolkning til at gøre en forskel.

JCI Danmark er et ungdomsnetværk, der har sat sig et mål om at engagere mere end 10.000 på dagen, til at brede budskabet, yde en aktiv indsats og samtidig fortælle historien om forebyggelse.

WORLD CLEANUP DAY 2019

Til World Cleanup Day d. 21. september 2019 fik vi i samarbejde med JCI Danmark og næsten 700 frivillige fjernet mere end 3.116 kilo affald fra naturen. Affaldsjagten fandt sted i 11 danske byer, og de største syndere var cigaretskod og plastik.

I galleriet herunder kan du se billeder fra affaldsindsamlingen.

World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day
World Clean-up Day