Vores historie

Vores historie

Vores historie

Siden 2005 har Lidl været repræsenteret i Danmark. Den 29. september 2005 åbnede de første 13 butikker rundt i hele landet.
Kvalitet og friske varer har kendetegnet vores velassorterede varesortiment fra begyndelsen. Samtidig garanterer vi det bedste mulige forhold mellem kvalitet og pris.
Det nære partnerskab med vores lokale leverandører bidrager til vores succes, hvorfor cirka 40 procent af vores produkter kommer fra Danmark. Lidl Danmark driver to varefordelingscentre, i Kolding og Køge. I dag arbejder omkring 2700 medarbejdere hver dag på at gøre Lidl til en pålidelig og ansvarlig partner for vores kunder.
Lidls succeshistorie begyndte i Neckarsulm i Baden-Württemberg i Tyskland. Grundstenen til Lidls internationale udvikling blev lagt i 1930'erne med engroshandel med et levnedsmiddelsortiment. Lidls historie har altid være præget af mod til at gå nye veje.
I kraft af den karakteristiske forretningsmodel voksede vores virksomhed hurtigt. Allerede efter 15 år fungerede 450 filialer som nærbutikker i Tyskland. I slutningen af 1980'erne udvidede Lidl til andre lande. I dag er vi repræsenteret i 32 lande og driver omkring 10.800 filialer i 31 af landene - og vi vokser stadig: Siden 2017 og 2018 har Lidl også fået filialer i USA og Serbien.
 

Tidslinje

  • Lidl åbner sin butik nr. 120 i Danmark...
  • I 2005 begyndte succeshistorien i Danmark: Lidl åbnede sine første 13 filialler i landet.
  • Lidl rider på succesens bølge: I dag arbejder ca. 80.000 medarbejdere i Lidl i Europa.
  • Lidl blev en international virksomhed: I Frankrig åbnede den første Lidl-filial.
  • 15 år efter virksomhedens oprettelse havde Lidl allerede over 450 filialer i Tyskland med over 5.000 medarbejdere.
  • Den første Lidl-filial åbnede i den tyske by Ludwigshafen-Mundenheim
  • Lidl & Schwarz KG blev grundlagt som engroshandler af levnedsmidler i Neckarsulm i Tyskland. Vores internationale hovedkontor ligger stadig i Neckarsulm.