Vores historie

Vores historie

Vores historie

Vi åbnede vores første butikker i 2005. Det var den 29. september, og vi åbnede 13 butikker på samme dag rundt i hele landet. Lige fra de første butikker i Danmark, har kvalitet og friske varer kendetegnet vores varesortiment. Samtidig garanterer vi, at vi har fokus på at levere det bedste forhold mellem kvalitet og pris.

Lidl Danmark driver to logistikcentre: Et i Kolding og et i Køge. Vi er ved at bygge til ved logistikcentret i Køge, hvor et nyt, moderne, teknologisk højlager inden længe står klar. I dag arbejder over 3.000 medarbejdere hver dag på at gøre Lidl til en pålidelig og ansvarlig partner for vores kunder, der kan handle i 130 butikker i hele landet.

Lidls succeshistorie begyndte i Ludwigshafen ved Neckarsulm i Baden-Württemberg i det syd-vestlige Tyskland. Grundstenen til Lidls internationale udvikling blev lagt i 1930'erne med lille frugt- og grøntforretning. Forretningen viste sig at have enormt potentiale, og familien bag være særdeles initiativrig og ambitiøs. Det er den samme familie, der i dag står bag hele Schwarz-koncernen, som Lidl er en del af.

I kraft af den karakteristiske forretningsmodel voksede vores virksomhed hurtigt. Allerede efter 15 år fungerede 450 filialer som nærbutikker i Tyskland. I slutningen af 1980'erne udvidede Lidl til andre lande. I dag er vi repræsenteret i 32 lande og driver omkring 10.800 filialer i 31 af landene - og vi vokser stadig: Siden 2017 og 2018 har Lidl også fået filialer i USA og Serbien.

.

Tidslinje

  • Lidl åbner butik nummer 130
  • Lidl åbner sin butik nr. 120 i Danmark...
  • I 2005 begyndte succeshistorien i Danmark: Lidl åbnede sine første 13 filialler i landet.
  • Lidl rider på succesens bølge: I dag arbejder ca. 80.000 medarbejdere i Lidl i Europa.
  • Lidl blev en international virksomhed: I Frankrig åbnede den første Lidl-filial.
  • 15 år efter virksomhedens oprettelse havde Lidl allerede over 450 filialer i Tyskland med over 5.000 medarbejdere.
  • Den første Lidl-filial åbnede i den tyske by Ludwigshafen-Mundenheim
  • Lidl & Schwarz KG blev grundlagt som engroshandler af levnedsmidler i Neckarsulm i Tyskland. Vores internationale hovedkontor ligger stadig i Neckarsulm.