Lidl i samarbejde med Master of Wine, Richard Bampfield: International vinspecialist skal opgradere Lidls vinsortiment

19.09.2019 12:00:00 | Kødbyen
Den erfarne engelske vinekspert og Master of Wine, Richard Bampfield (til højre) har indgået et nyt, omfattende samarbejde med Lidl, som adm. direktør Dirk Fust (til venstre) forventer sig meget af.

Den erfarne engelske vinekspert og Master of Wine, Richard Bampfield (til højre) har indgået et nyt, omfattende samarbejde med Lidl, som adm. direktør Dirk Fust (til venstre) forventer sig meget af.

Den erfarne engelske vinekspert og Master of Wine, Richard Bampfield har indgået et nyt, omfattende samarbejde med Lidl. For kunderne vil det betyde et større vinudvalg og mere gennemskuelig vurdering af kvalitet.

Dagligvarekæden Lidl har netop indledt et nyt dansk samarbejde med den internationalt anerkendte vinekspert og Master of Wine, Richard Bampfield. Det nye samarbejde betyder, at Lidl nu opgraderer sit udvalg af kvalitetsvine yderligere. I 2020 rammer flere end 25 nye rød-, hvid- og rosévine fra bl.a. Frankrig, Spanien og Italien Lidls vinhylder, og som forsmag kommer tre nye vine i handlen allerede d. 17. oktober 2019.

”Jeg er begejstret for at begynde samarbejdet med Lidl og derigennem forhåbentligt nå ud til alle vindrikkere i Danmark og vise, at god vin ikke nødvendigvis behøver at være dyr vin”, fortæller Richard Bampfield.

Et samarbejde, som også Lidl Danmarks administrerende direktør, Dirk Fust, er spændt på at se resultaterne af: ”I Lidl arbejder vi hver eneste dag hårdt for at tilbyde kunderne den bedste kvalitet til den bedste pris. Vi er meget stolte af vores prisvindende vinsamling, og med det nye samarbejde med Richard Bampfield kan Lidls kunder forvente et endnu større sortiment af kvalitetsvine og endnu bedre vejledning”.

Som resultat af det nye samarbejde indfører Lidl nu et pointsystem, hvor Richard Bampfield vurderer vinenes kvalitet på en skala fra 0 -100. Det nye pointsystem skal gøre det lettere for kunderne at vurdere vinens reelle værdi. Systemet er blandt andet kendt fra England og vil være at finde på udvalgte Lidl- vine fra d. 17. oktober 2019.

International ekspert med kendskab til danske vin-vaner

Det er en rutineret vinekspert, Lidls kunder i fremtiden får glæde af. Richard Bampfield kan næste år fejre 30-års jubilæum som Master of Wine – en titel, kun knap 400 vineksperter i verden kan bryste sig af. Og selvom Richard Bampfield er englænder, har han et godt kendskab til danskernes præferencer indenfor vine.

"Første gang, jeg besøgte Danmark, var i de tidlige 1990'ere, og det er interessant at se, hvordan vinkulturen har udviklet sig siden da; vin er i dag en almindelig del af danskerne livsstil, og udvalget af vine hos danske forhandlere er et af de mest varierende i verden”, fortæller Richard Bampfield.

Richard Bampfield besøgte onsdag d. 18. september Kødbyen i København til et vin- og osteevent for danske vineksperter og -anmeldere med Lidl som vært. Her præsenterede han et udvalg af sortimentet af de nye kvalitetsvine, som snart kommer på hylderne i Lidl.

Ved samme lejlighed blev der serveret en række kendte og specielle europæiske oste fra Lidls kommende udvidelse af deres ostesortimentet. Blandt andet en sort krystalost, som er en modnet dansk skæreost produceret af Nørup Mejeri. De 16 nye oste kommer i første omgang i handlen i en række udvalgte butikker på Sjælland fra d. 23 oktober 2019.

Udpluk af de nye vine, som er i handlen fra d.17. oktober 2019.

1. Garnacha Premium Roble "Edicion Especial"
2. Chateau Martin Saint-Estephe AOC 2017
3. Torre de Ferro Dão DOC

Udpluk af det nye ostesortiment, som er i handlen i en række udvalgte Lidl-butikker fra d.23 oktober 2019.

1. Sort krystal – modnet dansk skæreost, lageret i mindst syv måneder, produceret af Nørup Mejeri.
2. Gruyere – 10 måneder modnet gruyere-ost fra Schweiz.
3. Backsteiner Blomsterost – blød rødkitost pyntet med spiselige blomster.

For yderligere information, kontakt:
Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl på +45 5215 9259 eller morten.vestberg@lidl.dk 

Presse kontakt

Presseafdeling
Presse@lidl.dk
76350010

Læs mere