Mange nye, veganske produkter på hylderne

05.02.2019 12:00:00 | Kolding
Vegetarburgere og falafel er to af de nye, vegetariske og veganske produkter hos Lidl.

Vegetarburgere og falafel er to af de nye, vegetariske og veganske produkter hos Lidl.

Veganske produkter er også for dem, der vil have nye idéer til kødfrie dage.

Plantebaserede fødevarer vinder frem overalt. Selvom det endnu stadig kun er en lille del af danskerne, der udelukkende spiser plantebaseret, altså vegansk, er andelen stigende. Plantebaseret mad vinder også i stigende grad frem hos dem, der leder efter idéer til kødfrie dage – og uden, at maden skal være noget helt ukendt. I dag er der også flere veganske færdigretter end nogensinde før, hvilket er i tråd med, at flere og flere danskere køber færdigretter, eller såkaldt convenience-mad, da disse retter er hurtige og nemme at tilberede.

”Disse danske og internationale tendenser har vi naturligvis også taget bestik af i Lidl. Derfor supplerer vi nu vores serie af veganske og vegetariske produkter med en række nyheder”, fortæller indkøbsdirektør Mikko Forsström fra Lidl. Han tilføjer, at en række af produkterne er variationer af kendte retter som fx lasagne, fuldkornspizza, minifrikadeller og moussaka.

Kvinderne i vegansk førertrøje

Undersøgelser har vist, at ca. 70 % af vegetarerne i Danmark er kvinder, og at det især er den yngre aldersgruppe (15-34 år), der efterspørger veganske produkter. Det er særligt hensynet til klimaet og dyrevelfærd, der får veganere til at fravælge kød og animalsk baserede produkter.

Ifølge Dansk Vegetarisk Forening er antallet af vegetarer, dvs. dem, der undgår kød, men ikke nødvendigvis produkter som mælk og æg, også stigende. I dag lever ca. 140.000 danskere helt vegetarisk. Samtidig vælger stadig flere danskere at spise et eller flere kødfrie måltider om ugen. Udviklingen skaber begejstring hos foreningens erhvervschef Mie Nordly.

”Og det glæder os derfor også, når en detailkæde som Lidl er med til at øge udbuddet af vegetariske og veganske produkter", siger hun.

De nyeste vegetariske og veganske produkter er falafler, økologiske quinoa-kroketter, grøntsagsretter, småkager samt burgerboller og vegetarburgere og er alle tilføjelser til Lidls Vemondo produktserie. Flere af produkterne bliver en fast del af Lidls varesortiment, mens andre produkter tilbydes i en udvalgt periode. Lidl har allerede et stort udvalg af fx mælkeerstatninger, veganske pizzaer samt kødalternativer og tilføjer løbende nye veganske og vegetariske retter til varesortimentet.

---

Yderligere oplysninger:

 

Lidl.dk/vegetarisk

Presse kontakt

Presseafdeling
Presse@lidl.dk
76350010

Læs mere