Ny kampagnestil skaber solide resultater for Lidl

22.08.2019 12:00:00 | Kolding
Ny kampagnestil skaber solide resultater for Lidl

I den nyeste kampagne #LidlOverrasker møder vi Tenna, som normalt ikke handler i Lidl, men besøger Peter fra Østervang Sjælland, en af Lidls lokale leverandører af tomater og agurker.

Dagligvarekæden Lidl har for alvor fået danskerne ind i deres butikker og gjort deres discountfordomme til skamme. En del af æren tilskrives kædens brandingunivers #LidlOverrasker, som, grundet de gode resultater, nu får endnu et rul på TV, sociale medier, i bybilledet og i magasiner.

Fra i dag og de kommende uger vil mange danskere støde på en ny kampagne fra Lidl. Her bliver et par ganske almindelige danskere temmelig overraskede, når de får lov at møde nogle af Lidls leverandører af lokale, danske råvarer. De to nye kampagnefilm er en del af dagligvarekædens brandingunivers #LidlOverrasker og er en opfølger på sidste års tre film i serien med danske leverandører.

Da de tidligere kampagner i universet har vist sig at kaste særdeles gode resultater af sig, både hvad angår brandopfattelse og omsætning, fortsætter Lidl nu i samme univers med to nye film.

”Vi har generelt hævet salget af vores friske, økologiske og gourmetprodukter, mens vi i selve ugerne har set nogle rigtig flotte og positive udsving i salget. Det er selvfølgelig glædeligt at øge omsætningen, men især glæder det mig, at opfattelsen af Lidl som brand bliver stadigt mere positiv,” siger Mikko Forsström, indkøbsdirektør i Lidl. 

I de to film, som har præmiere i dag, møder seeren Tenna, der besøger Peter på gartneriet Østervang Sjælland, hvor de plukker tomater og agurker, samt Lars, der besøger Barrit Mejeri, hvor Helle og Brian viser, hvordan de laver ost.

Hos reklamebureauet bag #LidlOverrasker, TBWA\Copenhagen, er man begejstret over den overvejende positive respons. Faktisk synes hele 68 procent af 1.000 adspurgte respondenter godt om kampagnen. Det er ifølge TBWA et rigtig pænt stykke over gennemsnitlige benchmarks.

Boom i salget af lokale produkter

Men det er ikke kun Lidls brandværdi, der har fået et boost i kampagnen. I Lidls butikker kan man også mærke, at efterspørgslen stiger, når #LidlOverrasker-kampagnerne ruller over skærmen. Ved den seneste kampagne i #LidlOverrasker-universet kunne salget af lokale produkter tale sit eget tydelige sprog. Eksempelvis blev salget af rygeost fra Gundestrup og gulerødder fra Limfjords Danske Rodfrugter mangedoblet.

”Selvom rigtig mange danskere efterhånden har fået øjnene op for, at man godt kan købe både friskt, økologisk og gourmet i Lidl, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil tilbagevise nogle af de discountfordomme, der stadig hænger fast nogle steder om, at lave priser ikke kan være lig med høj kvalitet,” slutter Mikko Forsström.

Brandinguniverset #LidlOverrasker så dagens lys for første gang i julen 2017, hvor Lidl leverede alle råvarer til gourmetkokkene på restaurant Frederikshøj, som servicerede et stort hold uvidende gæster med retter af Lidl-råvarerne. Kampagnen fik stor opmærksomhed, og det samme fik sidste års tre film om Lidls danske leverandører. Derfor er man hos Lidl spændt på at se resultaterne af næste ”rul” i brandinguniverset. De to nye film i #LidlOverrasker kommer til at køre på landsdækkende TV, sociale medier, i magasiner og på outdoorplaceringer i bybillederne fra dags dato.

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl på +45 5215 9259 eller morten.vestberg@lidl.dk

Presse kontakt

Presseafdeling
Presse@lidl.dk
76350010

Læs mere