DER BLEV SAMLET OVER 3000 KG. SKRALD TIL WORLD CLEANUP DAY

27.09.2019 12:00:00 | Aarhus

Ja, der var grund til at have armene i vejret, for World Cleanup Day var en succes - især for naturen! Der blev nemlig samlet ikke mindre end 3116,60 kg. skrald fordelt på 11 byer. På billedet er det deltagerne i Aarhus, der jubler.

Ja, der var grund til at have armene i vejret, for World Cleanup Day var en succes - især for naturen! Der blev nemlig samlet ikke mindre end 3116,60 kg. skrald fordelt på 11 byer. På billedet er det deltagerne i Aarhus, der jubler.

Til World Cleanup Day d. 21. september 2019 fik Lidl i samarbejde med JCI Danmark og næsten 700 frivillige fjernet mere end 3.116 kilo affald fra naturen. Affaldsjagten fandt sted i 11 danske byer, og de største syndere var cigaretskod og plastik.

Lørdag d.21. september 2019 løb World Cleanup Day af stablen. En global begivenhed, der samler mennesker over hele verden til at rydde op i naturen. I den anledning mødtes næsten 700 danskere på tværs af de 11 byer i eventen frivilligt op for  at rydde op i naturen. Udstyret med poser, handsker, tænger og godt humør gik de mange frivillige – børn som ældre - ud i byen for at fjerne affald fra naturområder.

Den fælles affaldsindsamling var arrangeret af de lokale afdelinger af ungdomsnetværket JCI, Junior Champer International. Sammen med hovedsponsoren Lidl, havde de sørget for forplejning til frivillige, så der var energi til dagens strabadser. Alene fra JCI’s 11 indsamlinger rundt om i Danmark blev der indsamlet 3.116,60 kg skrald fjernet fra naturen.

Gratis forplejning og aktiviteter som trækplaster

Det flotte resultat glæder da også den administrerende direktør i Lidl, Dirk Fust, der også selv deltog i indsamlingen i Aarhus. Som led i kædens CSR-strategi har Lidl valgt at engagere sig i dagen ved at donere forplejning, t-shirts, bannere og indsamlingsposer til alle de frivillige, der havde tilmeldt sig JCI’s affaldsindsamlinger rundt om i Danmark.

”Hvis vi kan gøre bare lidt for at engagere endnu flere danskere i kampen for at få vores natur fri af affald, så gør vi det. Vi havde ikke kunnet gøre det uden vores partnere i JCI, hvis frivillige ildsjæle har gjort et fantastisk stykke arbejde ved at få de her indsamlinger stablet på benene. Jeg er vildt imponeret over, hvor meget affald det er lykkedes at indsamle bare på en lørdag formiddag,” siger Dirk Fust, administrerende direktør i Lidl Danmark, der også fremhæver, at man har tænkt sig at fortsætte engagementet i World Cleanup Day til næste år.

”World Cleanup Day er tiltænkt som en social begivenhed, der kan samle mennesker om et fælles mål. Men det kræver selvfølgelig, at der skabes opmærksomhed om projektet, og her er vores samarbejde med Lidl guld værd”, siger Steen Mølkjær, JCI koordinator for World Cleanup Day.

JCI havde i år organiseret affaldsindsamlinger i 11 danske byer - Holstebro, Thisted, Aarhus, Sønderborg, Vejle, Viborg, Ringkøbing, København, Horsens, Slagelse og Halsnæs.

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl morten.vestberg@lidl.dk eller tlf. +45 76 35 01 68

Presse kontakt

Presseafdeling
Presse@lidl.dk
76350010

Del

Læs mere