Benjamin fra Odense blev udvalgt som ledertalent blandt 2.750

Benjamin Jacobsen fra Odense har netop gennemført Lidls nye talentprogram for ledere. Men allerede mens den 34-årige Odenseaner stadig var i gang med talentprogrammet, blev han forfremmet til Head of Regional HR and Administration for hele region Østdanmark.

20.01.2020 12:00:00 | København

​Benjamin Jacobsen fra Odense har netop gennemført Lidls nye talentprogram for ledere.

I 2015 kom Benjamin Jacobsen til Lidl efter en 10 år lang karriere i Forsvaret, blandt andet som officer i Afghanistan og andre ledende stillinger inden for uddannelse og HR i  Forsvaret. Fem år senere er den 34-årige Odenseaner nu Head of Regional HR and Administration for Lidl i region Østdanmark.

Forfremmelsen fra distriktschef, i blandt andet Odense, til Head of Regional HR and Administration kom midt i det ét år lange talentprogram, Benjamin netop har afsluttet. Her var han én ud af syv udvalgte toptalenter – valgt blandt de 2.750 medarbejdere i Lidl Danmark.  

”Benjamin har stor handlekraft og besidder evnen til konstant at udfordre sig selv og sine medarbejdere til at vokse og udvikle sig. Det er nogle helt fundamentale evner, som kan bringe ham langt som leder. Vi ser et stort potentiale i Benjamin, og derfor var der heller ikke nogen tvivl om, at han skulle  tilbydes en plads i talentprogrammet”, siger Sine Dolberg, Head of HR i Lidl.

Lidls talentudviklingsprogram, som Benjamin har været en del af, er sat i søen for, i endnu højere grad, at satse på at finde og udvikle ledelsestalenter indenfor Lidl. 2019 var første gang, forløbet kørte.

Et værdifuldt netværk i den nye stilling

At være en del af et langt forløb med høj intensitet med seks kollegaer har givet Benjamin Jacobsen ny viden om sig selv.

”Jeg er blevet klogere på mig selv. Blandt andet på, hvordan andre kan opfatte mig – det måske lidt ”hårde” førstehåndsindtryk, folk kan få af mig”, fortæller han og fortsætter: ”Jeg har også introduceret en del af mine medarbejdere til flere af de værktøjer vi har anvendt i forløbet, hvor vi især har arbejdet med kernekvadranten i forhold til feedback”, siger Benjamin.

Kernekvadranten handler om menneskelige kendetegn og adfærd og åbner op for nogle nye forståelser af, hvorfor nogle reagerer, som de gør. Og udover de nye indsigter i egen og andres ledelsesstil sætter Benjamin Jacobsen også stor pris på det netværk, han har fået gennem forløbet.

”Jeg bruger kollegaerne fra forløbet meget i min dagligdag. De er en slags livliner, der ligger inde med noget specialiseret viden, der især kan gavne mig i min nye stilling”, siger han og tilføjer, at hjælpen selvfølgelig går begge veje, hvis de andre ledertalenter har brug for hans viden eller sparring.

Odenseaner med hang til eventyr

Benjamin Jacobsen er vokset op i og omkring Odense, hvor forældrene stadig bor. I dag bor han i Ørestaden i København, hvor fritiden primært går med familie og venner. Blandt andet ved at udnytte byens mange spisesteder, rejse og se lokale seværdigheder. Når tiden er til det, holder Benjamin desuden af at udfordre sin fysik ved at løbe, styrketræne, stå på snowboard og køre på motorcykel.
 

For yderligere information, kontakt:
Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl - morten.vestberg@lidl.dk eller tlf. +45 76 35 01 68

Presse kontakt

Presseafdeling
presse@lidl.dk
76350010

Læs mere