Lidl sælger 50 pct. flere grillpølser: Danskerne går grill amok

Sommertid er grilltid, og danskerne griller allerede på livet løs. Nye tal fra Lidl viser, at dagligvarekæde i sine 130 butikker har solgt 50 procent flere grillpølser i de to første uger af juni sammenlignet med sidste år.

25.06.2020 12:00:00 | Kolding

Nye tal fra Lidl viser, at dagligvarekæde i sine 130 butikker har solgt 50 procent flere grillpølser i de to første uger af juni sammenlignet med sidste år.

Sommertid er grilltid, og danskerne griller allerede på livet løs. Nye tal fra Lidl viser, at dagligvarekæde i sine 130 butikker har solgt 50 procent flere grillpølser i de to første uger af juni sammenlignet med sidste år.

Når vejret bliver godt, så skal danskerne grille. Grillmad er lig med sommer, sol, hygge med familie og venner – og ekstra god mad. Nogle af danskernes grillfavoritter er pølser, kyllingefileter og bøffer, men der er også masser af lækre grøntsager i sæson, der gør sig virkelig godt på grillen. I Lidl er det dog især grillpølser, der har været rift om, og det vidner om, at danskerne virkelig får tændt op i grillen her til sommer.

- ”Salget af grillpølser er eksploderet i de sidste par uger, og vores kunder har købt 50 pct. flere grillpølser sammenlignet med sidste år. Vi oplever også kæmpe efterspørgsel på tilbehør og udstyr til at grille, og vi kan se på kundernes indkøb, at danskerne udnytter det gode vejr til at få gang i grillen. Vi forventer kun, at der hen over sommeren vil blive endnu større efterspørgsel på vores grillsortiment – især nu hvor mange danskerne planlægger at holde sommerferie herhjemme”siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl.

Inspiration til grillen

Der kan nemt gå rutine i grillmaden, og grillpølser er kun en af mange lækre sager, der egner sig godt til en tur på grillen.

- ”En anden grillklassiker er kylling med nye danske kartofler. Mariner kyllingen i olivenolie, hvidløg, rosmarin og citronskal og læg den på grillen. Kog kartoflerne, og sæt dem på en tyk rosmarinkvist i stedet for et grillspyd. Friske asparges, aubergine, fennikel, spidskål og tomater egner sig også rigtig godt til at blive grillet”, siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl.

Lidl har fra marts i år som den første dagligvarekæde i Danmark stoppet salget af de såkaldte turbo-kyllinger. Nu er det udelukkende dyrevelfærdsmærkede kyllinger, man kan finde i kølediskene i Lidls 130 butikker i Danmark. I Lidl, der har 130 typer frugt og grøntsager, hvoraf ca. halvdelen af danske, sælges der masser af grøntsager, bær og frugt, som egner sig rigtig godt til at komme på grillen.

Find inspirerende opskrifter her: https://opskrifter.lidl.dk

Tre gode grilltips

1. Brug en ren grilltang eller en ren gaffel til færdigstegt kød.

2. Vask hænder eller brug håndsprit, hvis du har rørt ved råt kød.

3. Vælg kød, som passer til grillens størrelse, og gennemsteg kylling og hakkebøffer.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Presse kontakt

Presseafdeling
presse@lidl.dk
76350010

Læs mere