Lidl er årets plantebaserede discount-supermarked for 2. gang i træk

logo

Lidl er blevet kåret til årets plantebaserede discount-supermarked af Dansk Vegetarisk Forening med begrundelsen:

“Lidl udmærker sig især ved at have bredt sortiment, blandt andet har kæden sin egen veganske private label serie, Vemondo, med et stort vareudvalg. Priserne i Lidl er meget konkurrencedygtige, og Lidls butikker er ligeledes gode til at placere de veganske produkter i butikken sammen med lignende animalske varer, så det er nemt at finde og tilvælge de plantebaserede produkter,” siger Dansk Vegetarisk Forenings erhvervschef, Mie Nordly.

Lidl vinder efter, at Dansk Vegetarisk Forening har lavet sin store årlige plantebaserede supermarkedsundersøgelse, hvor de har undersøgt 15 supermarkeder og bedømt dem ud fra 122 parametre blandt andet størrelsen af udvalget, prisen, økologi og meget mere.

Indkøbsdirektør hos Lidl, Maria Lovecchio, er stolt over, at Lidl for andet år i træk vinder prisen som Årets plantebaserede discount-supermarked:   

"Jeg er meget glad og stolt over prisen. Den er et bevis på, at vi de seneste år er lykkes med en bevidst strategi, hvor vi har profileret de plantebaserede alternativer i vores butikker endnu mere, hvilket også er et klart billede på, at vi ønsker at fortsætte med at udvide dette fokus,” fortæller Maria Lovecchio og fortsætter:  

“Vores mange dygtige kollegaer arbejder hver dag hårdt og kontinuerligt for at udvide vores veganske og vegetariske sortiment, så vi kan imødekomme kundernes efterspørgsel efter plantebaserede alternativer. Derfor er det fantastisk med denne anerkendelse fra Dansk Vegetarisk Forening af vores hårde arbejde.” 

Lidl har i dag flere end 70 vegetariske eller veganske alternativer i sit sortiment. I arbejdet med udviklingen af sortimentet kigger dagligvarekæden både nationalt og internationalt for at finde inspiration til nye varer. Lige nu arbejder Lidl blandt andet på at få en vegansk ”fraiche”, vegansk snackpølse, veganske færdigretter fx bolognese og carbonara, økologisk tofu samt veganske grillpølser til sommersæsonen 2024.  

Du kan læse mere om Lidls vegetariske og veganske produkter her

Vidste du?

... At vi har to testbutikker i hhv. Nordhavn og Århus, hvor vi afprøver måder, hvorpå vi kan fremme viden om de plantebaserede produkter og deres fordele? Det gør vi i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening og Plantebaseret Videnscenter.

På vej mod i morgen