European Elections 2024

Det bedste valg er dit valg

Ved du, at der bor 448,4 millioner mennesker i Den Europæiske Union (EU)? Som europæere nyder vi alle mange privilegier og fordele. Friheden til at rejse frit, til at arbejde og bo hvor som helst i EU, en bred vifte af europæiske fødevarer, der beriger vores daglige liv, økonomisk vækst gennem et forenet indre marked – fordele, vi ikke vil gå glip af.

Valget til Europa-Parlamentet i 2024 markerer en vigtig milepæl, der skærper vores bevidsthed om Europas rolle i vores liv, hvilket driver velstand og økonomisk vækst i regionen. Som en international virksomhed, der stolt opererer i 31 lande - hvoraf 27 er EU-medlemslande, tager vi stilling ved at udtrykke vores engagement i Europa.

Vi sigter mod at øge bevidstheden blandt vores medarbejdere, kunder og partnere om valget til Europa-Parlamentet, og hvorfor det er så vigtigt. Fordi vi som Lidl deler de samme værdier, som er grundlæggende for ideen om et forenet Europa, såsom demokrati, mangfoldighed og lighed.

Det er folkets valg - og Lidl er forpligtet til at advokere for europæiske borgeres suverænitet til at gøre brug af deres stemme ved et så relevant valg.

Brug din stemme.

Vi er Europa hele vejen igennem.

Lidl støtter et forenet og stærkt Europa. Som virksomhed er vi et spejl af det europæiske fællesskab, og vi er stolte af at repræsentere mennesker i alle 27 EU-medlemslande.

Vores bånd til Europa giver meningsfulde fordele for vores interessenter.

Som en ægte europæisk virksomhed er vores succes bygget på fri handel på det europæiske indre marked og de mange muligheder for vækst. Da vi nyder godt af Europa, gør vores medarbejdere, vores kunder og partnere det samme. Ved at støtte europæiske værdier står vi sammen med dem, der trives i og nyder godt af et forenet Europa.

Vi stemmer på, at Europa skal forme vores fremtid sammen.

Vi bruger vores stemme, fordi resultatet af valget til Europa-Parlamentet har indflydelse på os alle. Europæiske fordele bør ikke tages for givet: Vi taler lidenskabeligt for Europa og for vores fælles værdier. Fra fair arbejdsvilkår til økonomisk velstand berører Europa vores liv på mange måder.

Jens Stratmann

Vores lederteam tager stilling
"Europa har en klar ambition: at blive det første klimaneutrale kontinent i 2050. Lidls CSR-strategi er i overensstemmelse med FN's Global Compact og EU's Green Deal. Vi er forpligtet til at bekæmpe klimaforandringerne – men det vil ikke fungere uden alle landes fælles indsats. Hvis vi opgiver et forenet og stærkt Europa, opgiver vi kampen mod klimaforandringerne.”

"Vi føler ansvaret for at beskytte den europæiske idé. Hvordan kan vi hævde at stå for retfærdighed, mangfoldighed, inklusion, frihed og bæredygtighed, hvis vi ikke tager stilling til Europa? Alle disse værdier afspejles af #teamlidl, og derfor bruger vi vores stemme." - Jens Stratmann, CEO i Lidl Danmark

VI MENER, AT EUROPA ER VÆRD AT KÆMPE FOR

Europa bringer et væld af fordele til mennesker og virksomheder for miljø- og klimaindsatser. Hvis vi står sammen som europæere, kan vi gøre en forskel hen imod en mere bæredygtig og fredelig fremtid.

tbd

Mennesker

Lidl støtter europæiske kerneværdier: demokrati, menneskerettigheder, ytringsfrihed og retsstatsprincippet.

Vi deler EU's dybe forpligtelse til at fremme lighed og inklusion og fejre forskellige kulturer

tbd

Planeten

Lidl følger EU's mål om at blive det første klimaneutrale kontinent i 2050: Vi har optrappet vores indsats for at operere i overensstemmelse med 1,5 graders målet.

I vores CSR-strategi deler vi det fælles europæiske engagement for samfundet og for fremtidige generationer med initiativer for sundere økosystemer og mere bæredygtigt forbrug.

tbd

Forretning

I Europa trives økonomisk velstand gennem frihandel og stabilitet. Lidls succes er tæt forbundet med europæiske fordele som adgang til et samlet marked og samarbejde på tværs af landegrænser.

Mens vores kunder nyder godt af et bredt udvalg af europæiske varer, kan vores medarbejdere vokse i et mangfoldigt og kulturelt åbent miljø.

tbd

Fred

Som europæiske borgere lever vi i en æra med fred – med holdninger, institutioner og strukturer, der skaber og opretholder fredelige samfund. Stabile regioner som Europa trives økonomisk, og inflationsraterne er mindre flygtige. Som virksomhed værdsætter vi dette og vil gøre vores del for at opretholde disse fredelige rammer for alle vores interessenter.

tbd

Brug din stemme

Der er en handling, vi alle kan tage for at beskytte Europas værdier, frihed og muligheder.

Din beslutning ved det kommende valg vil bestemme Europas kurs. Bliv involveret, lad os forme fremtiden sammen - brug din stemme.

FAQS

Hos Lidl går vi passioneret ind for Europa. For os handler det om at opretholde skattede værdier som demokrati, menneskerettigheder og frihed. Vi støtter den europæiske deltagelse af vores interessenter i valget til Europa-Parlamentet, fordi valget påvirker os alle, og vi nyder lige meget af et forenet Europa som samfund.

Lidl bidrager til den frie meningsdannelse og giver i den sammenhæng officiel information om valget. Lidl henviser til officielle institutioner uden politisk partitilknytning.

Lidls positionering og engagement er baseret på vores værdier. Som en international virksomhed er vi bevidste om vores størrelse og offentlige tilstedeværelse. Vi respekterer kulturernes mangfoldighed og anerkender mangfoldigheden af ​​værdier og traditioner. Vi overholder gældende lovgivning og interne retningslinjer, og vi påtager os økonomisk, socialt og økologisk ansvar i vores daglige aktiviteter.

Hos Lidl går vi passioneret ind for Europa. For os handler det om at opretholde elskede værdier som demokrati, menneskerettigheder og frihed. Denne positionering er i tråd med Lidls rolle som en ansvarlig, international virksomhed. De fleste Lidl-medarbejdere er direkte berørt af udfaldet af valget til Europa-Parlamentet. Lidl er forpligtet til sin tro på, at Europa bringer fordele for alle sine interessenter. Vi ønsker at styrke menneskerettighederne, fair lønninger og sikre arbejdsforhold inden for rammerne af FN's vejledende principper for erhvervsliv og menneskerettigheder. Vores forpligtelse til at implementere sociale og miljømæssige standarder i forsyningskæden er fast forankret i vores Code of Conduct.