Blå Kors og Lidl uddeler over 1.500 gavekort i julehjælp - en ny rekord

19.12.2018 11:00:00 | Danmark

Blå Kors Danmark og Lidl indgik pr. 1. december 2018 et nationalt partnerskab om udlevering af overskudsmad til socialt udsatte i Danmark. Nu udvides samarbejdet til også at gælde Blå Kors Danmarks julehjælp.

Blå Kors Danmark og Lidl indgik pr. 1. december 2018 et nationalt partnerskab om udlevering af overskudsmad til socialt udsatte i Danmark. Nu udvides samarbejdet til også at gælde Blå Kors Danmarks julehjælp.

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark og dagligvarekæden Lidl udvider partnerskabet og samarbejder nu også om uddeling af julehjælp til udsatte familier i Danmark. Der er allerede uddelt over 1.500 gavekort, hvilket er ny rekord.

Blå Kors Danmark uddeler hvert år julehjælp til udsatte familier i Danmark. De sidste år er antallet af ansøgere mere end fordoblet fra år til år, og igen i år er antallet af ansøgere vokset. Det falder derfor på et tørt sted, at Blå Kors og Lidl har udvidet deres partnerskab, så endnu flere kan få julehjælp.

"Vi har de senere år oplevet et stigende antal ansøgninger og har derfor også været nødt til at give flere og flere afslag. Det er ikke rart at sige nej til mennesker, der har brug for hjælp, derfor er vi glade for samarbejdet med Lidl, som giver os mulighed for at hjælpe endnu flere", siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre.

Partnerskabet mellem Blå Kors Danmark og Lidl omfatter også et samarbejde om donationer af mad til hjælpeorganisationens væresteder, institutioner og støttetilbud fra 25 udvalgte Lidl-butikker landet over. Og hos Lidl er man glad for, at dagligvarekæden nu også er med til at støtte familier, der har brug for en hjælpende hånd i julen, fortæller CSR-ansvarlig i Lidl, Lærke Skaksen.

"Vi vil gerne bidrage til, at så mange mennesker som muligt får en god jul, og vi ved, at Blå Kors er i kontakt med nogle af de mennesker i Danmark, som har allermest brug for hjælp. Derfor er det oplagt for os at udvide vores samarbejde til også at inkludere julehjælpen", siger Lærke Skaksen.

Voldsom vækst i ansøgninger
Lidl har arbejdet på højtryk for at nå at få de mere end 1.500 gavekort produceret og gjort klar til julehjælpen.

Det er ikke mange år siden, at Blå Kors kunne give hjælp til stort set alle, der søgte. Men antallet af ansøgninger vokser i disse år hurtigere end midlerne.

"Det er trist, at der er så mange i vores velfærdssamfund, som har så små kår, at de ser sig nødsaget til at søge hjælp for at kunne give deres børn en juleaften, der minder om andre børns jul. Det er mennesker med et reelt behov, som vi gennem julehjælpen kan være med til at gøre en forskel for", siger Christian Bjerre.


Faktaboks:

  • Blå Kors Danmarks julehjælp består af et gavekort på 400 kr. til Lidl og et gavekort på 200 kr. til Blå Kors' genbrugsbutikker, så der på den måde både er mulighed for at købe mad og gaver.
  • Pengene til julehjælpen kommer fra Blå Kors Danmarks eget budget og fra private donationer. Lidl har desuden bidraget med 75.000 kr. til julehjælpen.


Samarbejdet mellem Blå Kors Danmark og Lidl omfatter også udlevering af overskudsfødevarer.

  • Det er 25 udvalgte Lidl-butikker fordelt over hele Danmark, som Blå Kors Danmark kan hente overskudsfødevarer i.
  • 27 af Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud er med i aftalen.
  • Donationerne gælder blandt andet fødevarer inden for tørvarer og frugt og grønt. Hvilke mængder der er tale om, når det gælder donationerne, kan variere alt efter dato og butik.
  • Lidl Danmark har ambitioner om at mindske sit samlede madspild og lægger sig dermed op af FN’s verdensmål nr. 12,3.

Presse kontakt

Presseafdeling
Presse@lidl.dk
76350010

Del

Læs mere