Båd

Biodiversiteten i havene er presset og dyrelivet under havets overflade er truet. Vi ved, at vi som dagligvarekæde har et stort ansvar og vi har derfor siden 2016 arbejdet med at øge andelen af certificeret fisk og skalddyr i vores sortiment. Vi startede i 2016 med at tilbyde 100 % certificeret fisk og skaldyr fra vildtfang i vores eget mærke i fast sortiment. I 2017 kunne vi også tilbyde 100 % certificeret fisk og skaldyr fra akvakultur i vores eget mærke i fast sortiment. Siden har vi udvidet med yderligere målsætninger for fisk og skaldyr og særligt fokuseret endnu mere på vores kampagnevarer. 

I 2022 havde vi følgende målsætninger, som vi siden har opnået:

  • Inden udgangen af 2022 er mindst 50 % af vildtfanget fisk og skaldyr i vores kampagnesortiment MSC-certificeret, forudsat at varerne er tilgængelige, og MSC-certificering findes. Tun er undtaget.
  • Inden udgangen af 2022 er mindst 50 % af fisk og skaldyr fra akvakultur i vores kampagnesortiment være ASC (foretrukket), økologisk (foretrukket), GLOBALG.A.P.- eller BAP-certificeret, forudsat at varerne er tilgængelige, og certificeringen findes. Tun er undtaget.
  • Inden udgangen af 2022 er fisk og skaldyr fanget vildt og fra akvakultur på frost 100 % MSC (tun undtaget); ASC (foretrukket), økologisk (foretrukket), GLOBALG.A.P., BAP-certificeret, forudsat at der er tilgængelighed af varer og certificeringsstandard; gælder også kampagnevarer hvis muligt.
  • Inden udgangen af 2022 er 100 % af vores kattefoder med varianten ”fisk” ASC- eller MSC-certificeret.
  • Inden udgangen af 2022 er tun fra konserves 100 % certificeret med MSC, Fishery Improvement Project (FIP), FAD free eller Pole&line.

 

Læs mere om mærkninger og vores samarbejde mod en blå fremtid

MSC

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der blev grundlagt i 1997 for at fremme og udbrede bæredygtigt fiskeri. Når du ser fisk eller fisk- og skaldyrsprodukter med det blå MSC-mærke, kan du være sikker på, at de kommer fra et bæredygtigt fiskeri, der overholder MSC-fiskeristandarden. Virksomheder, der handler med disse produkter, har overholdt vores standard for sporbarhed.

Fordelene er:

At Fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke kan spores tilbage til en bæredygtig kilde. Det beviser uafhængige overvågninger og DNA-tests.

At det blå MSC-mærke repræsenterer verdens mest anerkendte og markedets førende certificeringsordning for fisk og skaldyr, som er godkendt af GSSI og FN's FAO.

At Forskning viser, at forbrugere har størst tillid til, at forskere og NGO’ere tager sig af verdenshavenes sundhed, og at uafhængig certificering øger forbrugernes tillid til mærker.

Læs mere om mærkningen her: Hjem | Marine Stewardship Council (msc.org)

ASC

ASC-mærkede fisk og skaldyr (aquaculture stewardship council) er også en stor del af Lidls sortiment. ASC-mærkningen står for en bæredygtig, sporbar kilde for havbrug og opdræt. Samtidig er social ansvarlighed en hjørnesten i ASC-mærkningen. Med ASC-mærket får forbrugeren garanti for, at fisken er opdrættet på et sikkert anlæg med fair lønninger og ordentlige medarbejderforhold.

Læs mere her: Aquaculture Stewardship Council - ASC International (asc-aqua.org)

GGN

GGN-mærket står for certificeret, ansvarligt landbrug og gennemsigtighed. Den er designet til at hjælpe med at vejlede dig i dine daglige indkøb af dagligvarer. Gennemsigtighed er kernen i GGN's mærke – det forbinder dig til rødderne af din mad og dine planter. Ved at fremme certificeret ansvarligt landbrug, der gavner landmænd, detailhandlere og forbrugere over hele kloden, støtter GGN verdensomspændende udvikling til gavn for fremtidige generationer og vores planet.

Læs mere her: ggn.org - certified, responsible farming and transparency

Dansk Alliance for Bæredygtigt Fiskeri og Akvakultur

Lidl er medlem i Dansk Alliance for Bæredygtigt Fiskeri og Akvakultur. Vi er derigennem forpligtede til at samarbejde mod visionen for at sikre havets dyr og planteliv, så vi i fremtiden kan nyde godt af det blå spisekammer.

På vej mod i morgen