Foto

Dagligvarekæden Lidl åbner sin første butik i Søndersø, som også er den anden tobaksfrie dagligvarebutik i Danmark

Torsdag morgen slog dagligvarekæden Lidl dørene op til sin første butik i Søndersø. Den ligger på Toftekjær 6, i den tidligere Aldi-butik, og i spidsen står Louise Blaaberg, der tidligere har været butikschef på selvsamme adresse. Butikken er den anden tobaksfrie dagligvarebutik i Danmark.

Torsdag morgen slog dagligvarekæden Lidl dørene op til sin første butik i Søndersø. Butikken er den anden tobaksfrie dagligvarebutik i Danmark.

Torsdag morgen åbnede dagligvarekæden Lidl sin første butik i Søndersø på Nordfyn. Her er butikken de seneste måneder blevet forvandlet fra en Aldi til en 789 m2 stor Lidl-butik, der blandt andet byder på en ekstrastor bake off-afdeling og frugt og grønt-afdeling. Til at byde kunderne indenfor var butikschef, Louise Blaaberg, der for nogle af byens kunder vil være et velkendt ansigt. Louise Blaaberg var nemlig butikschef på selvsamme adresse, da den var en Aldi. 

”Jeg er vildt stolt af at stå i spidsen for Lidls første butik i Søndersø. De seneste måneder har været begivenhedsrige med et skift fra Aldi til Lidl, og jeg er blevet taget imod med åbne arme, og jeg er allerede stor fan af kulturen i Lidl. Søndersø kan godt glæde sig over at have fået en ny dagligvarebutik med lækre produkter til gode priser i byen,” fortæller butikschefen, der til klip af den røde snor havde selskab af borgmester i Nordfyns Kommune, Mette Holm, som bød velkommen til Lidl. 

Onsdag aften havde Lidl inviteret til naboaften, hvor over 1000 lokale fra Søndersø kom forbi for at se byens første Lidl butik, smage lækre Lidl-delikatteser og hilse på butikkens medarbejdere. 

Kunderne har taget godt imod det tobaksfrie initiativ  

For to uger siden meldte Lidl ud, at dagligvarekæden frem mod udgangen af 2028 vil udfase alle af tobaks- og nikotinprodukter. Den første røgfrie butik åbnede d. 11. maj i Hjørring, og torsdag d. 25. maj er butikken i Søndersø den anden til ikke at have cigaretter på hylderne:  

”Vi har været spændte på, hvordan vores kunder vil tage imod initiativet. Heldigvis har vi i butikken i Hjørring oplevet et flertal af positive kunder, der bakker op om vores handling, og selv rygere kommer stadig og handler hos os. Det er vi naturligvis virkelig glade for, og vi håber også, at kunderne i Søndersø vil tage godt imod det,” siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl.  

Gå på opdagelse i den nye Lidl-butik på Toftekær 6 i Søndersø hver dag fra kl. 7-22.