Lidl intensiverer sit arbejde med madspild: Tilbyder nu Too Good To Go-lykkeposer med prisvindende bake off i alle kædens butikker

Lidl intensiverer sit arbejde med madspild: Tilbyder nu Too Good To Go-lykkeposer med prisvindende bake off i alle kædens butikker

Dagligvarekæden Lidl og madspildsaktøren Too Good To Go har testet potentialet for lykkeposer med Lidls prisvindende bake off brød og kager i udvalgte Lidl-butikker. Efterspørgslen har vist sig at være overvældende, og konceptet udrulles nu i alle Lidls 144 butikker over hele landet.

 

Det var svært at tro, at det ikke skulle blive en succes. Alligevel har Lidl og den succesfulde madspildsapp Too Good To Go testet potentialet for lykkeposer med Lidls prisvindende bake off brød og kager i syv udvalgte Lidl-butikker. Resultatet kunne ikke være bedre – og slet ikke, hvis man ser på det fra kundesiden. Nu tilbyder alle Lidls 144 butikker kager og brød fra bake off-sortimentet i Too Good To Gos populære madspildsapp. 

Hos Too Good To Go, der ihærdigt arbejder på at mindske madspild i blandt andet dagligvarebutikker, vækker den nye varekategori stor begejstring: 

”Vi har et stærkt samarbejde med Lidl og arbejder målrettet med at reducere madspild sammen. Og vi arbejder selvfølgelig på tværs af de varekategorier, hvor madspildet opstår. Bake off er et af de områder, hvor forbrugerne forventer friske brødvarer, og der samtidig er kort holdbarhed på produkterne. Så selvom der arbejdes struktureret med ikke at have for meget friskbagt bake off på hylderne, så vil der stadig være spild. Det redder vi ved hjælp af Too Good To Go-lykkeposerne. Og vi har brugere, der står klar til at redde det. Vores lykkeposer bliver revet væk i øjeblikket,” siger Heidi Boye, landedirektør i Too Good To Go Danmark. 

At lykkeposerne bliver revet væk, er faktisk lidt af en underdrivelse. I testperioden fik de nye lykkeposer 4,4 stjerner ud af 5 mulige i Too Good To Go-appen, hele 91 procent af de udbudte lykkeposer blev solgt, og 6.000 Too Good To Go-brugere satte lykkeposen som ’favorit’ i deres indstillinger på madspildsappen for at holde øje med Lidls overskud af brød og kager. Too Good To Go-brugere klikkede på Lidls bake off-pose hele 40.000 gange i testperioden. 

"Vi er begejstrede for, at vi sammen med Too Good To Go nu kan udbrede bekæmpelsen af madspild til endnu en varekategori – nemlig brød og kager fra vores prisvindende bake off. Lidl var den første discountkæde til at indlede et samarbejde med Too Good To Go tilbage i 2019, og både deres store viden, om hvordan man begrænser madspild og deres afsætningskanal i form af appen, har stor værdi for os. Vi skal være langt bedre til at undgå madspild, og det er et samfundsansvar, som vi gerne tager på os,” siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl. 

Lidl vil reducere sit madspild med 50 % inden 2030 
Bake off er blot den seneste produktkategori, som Lidl tilføjer til Too Good To Go-samarbejdet, der de seneste år har gjort det muligt at redde madvarer i kategorierne frugt og grønt, kød og køl, tørvarer og frost.  

Baseret på den indledende test i syv butikker forventer Lidl, at man fremover kan redde langt størstedelen af dagens overskud af bake off. 

Hvert år går over 800.000 ton mad til spilde i Danmark* – heraf mistes cirka en fjerdedel i detailhandlen. Det er naturligvis et problem, og derfor har Lidl sat sig for, at dagligvarekædens andel af madspildet skal reduceres med 50 procent inden 2030. Den målrettede indsats i samarbejdet med Too Good To Go er et effektivt led i den indsats. Lidl har for længst passeret en halv million solgte lykkeposer, nemlig i maj 2022, og reddet mange ton råvarer fra at gå til spilde – til glæde for os alle. 

Indholdet af Lidls lykkeposer varierer fra dag til dag og fra butik til butik – som navnet antyder. Lidls medarbejdere fylder hver dag lykkeposerne med at bredt udsnit af varer fra dagligvarekæden – frugt og grønt, kød og mejerivarer samt brød, bake off og kolonialvarer. Ofte kan man vælge mellem flere typer lykkeposer i Too Good To Go-appen, og indholdet er typisk datovarer eller varer, hvor emballagen er beskadiget. 

De nye bake off-lykkeposer udbydes på Too Good To Go-appen ved lukketid og kan afhentes næste dag indtil kl. 11.