På de små hjerteformede kort, der hænger på Lidls hovedkontor, står navne og ønsker på børn fra Barnets Blå Hus, som er et tilbud til børn fra familier med misbrugsfamilier, som Blå Kors Danmark står bag.

Udsatte børn får opfyldt deres juleønsker med hjælp fra Lidls medarbejdere

166 børn fra Barnets Blå Hus, som hjælper børn fra familier med alkohol- og stofproblemer, får i år opfyldt deres juleønsker med hjælp fra Lidl-medarbejdere. ”Julegaver er ikke en selvfølge i udsatte familier, så det er en hjælp, der spreder glæde og håb,” lyder det fra generalsekretær i Blå Kors Danmark, Morten Skov Mogensen.

Et stort grantræ pryder atrium i Lidls hovedkontor og ligner på afstand et ganske almindeligt juletræ. Men i stedet for traditionelle juleornamenter hænger der små sedler med juleønsker fra børn, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug.  

Den seneste tid har Lidl-medarbejdere taget et personligt juleønske fra træet og gjort det til virkelighed for det barn, der har hængt det op. Fælles for alle, der har givet et ønske, er, at de kommer i Barnets Blå Hus, som drives af Blå Kors Danmark. Barnets Blå Hus er et støttetilbud til børn og deres familier med alkohol- og stofproblemer tæt inde på livet.  

”For mange børn er julen fyldt med julehygge, julegaver og julehjerter, men for børn og unge, der vokser op i familier med alkoholmisbrug eller andre svære livssituationer, er historien ofte noget andet. Det er ikke en selvfølge i udsatte familier, at der ligger gaver under juletræet juleaften,” siger Morten Skov Mogensen, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark. 

Lidl-medarbejderne kan i år glæde 166 børn med en julegave, og det begejstrer generalsekretæren: 

”Den glæde, som Lidls medarbejdere er med til at sprede hos de mange børn og deres familier, er ubeskrivelig. Julen er for nogle familier en vanskelig tid med mange bekymringer. For er der nu nok penge til julemad og julegaver. Men med denne hjælp fra Lidl er der forhåbentligt én bekymring mindre,” lyder det fra Morten Skov Mogensen.  

Gaveglæde i flere byer  
Barnets Blå Hus findes i Vejle, Frederikshavn, Aalborg, Aars, Rønne, Slagelse, Svendborg og Læsø, og der bliver delt gaver ud til børnene op til jul. Hos Lidl er man stolt over at være med til at sprede juleglæde hos så mange familier. 

“Vi har sat os for at sprede juleglæde, som var det vores helt egen julemandsmission. For os handler det om at sikre, at ingen børn går glip af den gave-lighed, der er i at opleve den magi, som kun en gave under træet kan gi’,” siger Nina la Cour, CSR-projektleder i Lidl, og fortsætter: 

“Vores Lidl-superhelte kan ikke bare pakke varer, de kan også pakke gaver – og det med samme ekspertise og entusiasme. At se team Lidl samle sig om at skabe glæde for børn i Barnets Blå Hus er som at se et hold gavmilde julenisser i aktion- og ærlig talt, det er ret imponerende og hjertevarmt på samme tid.” 

Blå Kors Danmark og Lidl har desuden samarbejdet i en årrække om at mindske madspild og i stedet give maden til mennesker, der kan få glæde af det. I år udmunder det sig blandt andet i, at frivillige fra Blå Kors henter overskudsmad i Lidl-butikker landet over den 23. december, når butikkerne lukker ned i flere dage på grund af helligdagene. Maden bliver fordelt i poser og delt ud til udsatte familier op mod jul.