Skal dagligvarehandlen blande sig i danskernes sundhed?
Vi ved godt, at vi skal spise sundere. Mindre kød og mere grønt. Både for vores egen, men også for klimaets skyld. Lidl ønsker at bidrage til danskernes sundhed via indkøbskurven.
Det skal være lettere at lægge sunde varer i kurven og sværere at vælge de usunde. Det har vi blandt andet forsøgt ved at have grønne alternativer til kød, fjerne momsen på frugt og grønt, gøre økologi billigere på udvalgte dage og fjerne usunde produkter fra hylderne.
Men er det for meget, er det for lidt – og skal daglighandlen overhovedet blande sig i danskernes sundhed – eller skal de bare, så at sige, ”passe deres egen butik”?
I de andre nordiske lande handler folkesundhed i høj grad om politisk påvirkning af de muligheder og strukturer, der omgiver borgerne, hvor folkesundhed i Danmark ofte bliver opfattet som et spørgsmål om den enkelte borgers livsstil og personlige valg. Men er tiden moden til, at vi skal se i den politiske værktøjskasse og finde andre greb for at få en bedre folkesundhed i Danmark?
Dette – og mere til – blev debatteret på Lidls konference ‘Lidl i dialog om sundhed’ d. 26. april på Lidls hovedkontor i Aarhus, med et fremmøde af studerende, samarbejdspartnere, sundhedsaktører og politikere.